سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان ضمن تاکید بر اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به وظایف فنی خود عمل کند و سه کشور اروپایی با صدور قطعنامه اخیر فرصت همکاری و تعامل را از بین بردند، مباحث مرتبط با میانجیگری بین ایران و آمریکا توسط عربستان را رد کرد و نامه اخیر به مقامات عربستان را یک نامه معمولی در خصوص مناسک حج و قدردانی از اقدامات و تعاملات این کشور در مسیر برگزاری با شکوه مراسم حج، دانست.

اروپا توافق قاهره را از بین بُرد/ رد میانجیگری بین ایران و آمریکا توسط عربستان

به گزارش خبرنگار خانه ملت، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به نقض مکرر آتش بس در غزه و تجاوز غیرقانونی و وحشیانه به لبنان و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه و ابعاد جدید این جنایات، گفت: این روند متوجه ضامنین آتش بس است و نتیجه بی‌کیفری مقامات صهیونیست در مجامع حقوقی و بین‌المللی است.

نامه‌ای برای میانجیگری بین ایران و آمریکا به مقامات عربستان ارسال نشده است

وی در خصوص احتمال میانجیگری بین ایران و آمریکا توسط عربستان گفت: نامه اخیر به مقامات عربستان نامه معمولی در خصوص مناسک حج و تشکر از اقدامات و تعاملات این کشور در مسیر برگزاری با شکوه مراسم حج بود. عربستان، عمان و عراق در شرایطی که ما مشغول دفاع از کشور بودیم برای بازگشت حجاج همکاری های ویژه ای داشتند و موضوع میانجیگری نیست، در بحث مذاکرات جدی نبودن آمریکا و نگاه غیر دیپلماتیک آمریکا به مذاکره مانع اصلی است و تا زمانی که این روند ادامه پیدا کند، مذاکره واقعی شکل نمی‌گیرد.

وی در مورد قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس، گفت: این قطعنامه مغایر رویه‌های معمول آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و باعث ‌پیچیدگی بیشتر روند کار می‌شود و هیچ حسن نیتی در طراحی آن وجود نداشت لذا این قطعنامه لکه ننگی بر دامن طراحان این قطعنامه است.

ملت دنیا علیه جنایات رژیم صهیونسیتی بیدار شدند

بقایی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر شهردار جدید نیویورک تصریح کرد: ما با یک موج بیداری در غرب و میان مردم این کشورها مواجه هستیم و شاهد اعتراض جمعیت زیادی به نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی هستیم، جامعه جهانی بالاخره نسبت به جنایات منطقه خاورمیانه میانه حساس شده است و اگر جنگ افروزی رژیم صهیونیستی مهار نشود، خوی جنایتکار و خود برتر پنداری رژیم صهیونیستی باعث کشیده شدن دامنه جنگ به بسیاری از نقاط جهان می‌شود.

اروپا توافق قاهره را از بین بُرد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد شرایط لازم برای همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد: موضع اخیر روسیه یک موضع اصولی است و ما نسبت به این موضع قدردان هستیم و تعاملات و مذاکرات ما برای تقویت همکاری‌های هسته‌ای با این کشور ادامه دارد اما برای همکاری با آژانس نیاز به میانجی نیست و ما عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم و مادامی که عضو معاهده هستیم خود را متعهد می‌دانیم، مشکل از جایی شروع شد که آمریکا و سه کشور اروپایی در مورد همکاری‌های ما کارشکنی کردند و باید پاسخگوی رفتارهای خود باشند.

وی افزود: بن بستی در تعامل وجود ندارد و ما مطابه‌گر هستیم و انتظار داریم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وظایف فنی خود عمل کند، ما به یک توافق برای نوع همکاری ها رسیده بودیم اما سه کشور اروپایی این فرصت را از بین بردند و با اقدامات خود باعث اخلال در روند توافق قاهره شدند.

وی در خصوص گام های بعدی ایران در مقابل رفتار غربی ها اظهار کرد: تصمیم گیری در مورد موضوع هسته‌ای در سطح کلان کشور است و هر زمان این تصمیم اتخاذ شد در مورد آن اطلاع رسانی می‌شود و ما به دنبال تامین منافع و حقوق قانونی جمهوری اسلامی در چارچوب قوانین بین المللی هستیم.

بقایی در پاسخ به سوالی در ارتباط با مذاکرات احتمالی با مقامات دولتی لبنان خاطرنشان کرد: ما رابطه خوبی با بیروت داریم و رابطه طولانی ای با لبنان داریم و صحبتی که وزرای خارجه ایران و لبنان داشتند با پاسخ مثبت ما همراه بود و ما آماده تعامل با دولت این کشور در مورد موضوعات دوجانبه هستیم و هیچ دخالتی در خصوص موضوعات داخلی این کشور نداریم.

وی در مورد سیاست اختلاف افکنی آمریکا در منطقه تأکید کرد: کشورهای منطقه آگاه هستند که جنایات آمریکا و اسرائیل علیه ایران بر خلاف قوانین بین المللی بود، آمریکا مهمترین حامی رژیم صهیونیستی علیه امنیت منطقه است و در رابطه با ادعا ها در مورد توافق با ایران نیز در حد حرف است و رفتار آمریکا با عمل آنها همخوانی ندارد و آنها به هیچ عنوان جدیدت و حسن نیت ندارند.

تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند مانع دفاع ما از عزت ملی و منافع مردم باشد

بقایی ادامه داد: ما به طور روزانه شاهد تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران هستیم ولی این تحریم های آسیب‌رسان نمی‌تواند مانع دفاع ما از عزت ملی و منافع مردم باشد و پنج دهه تحریم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران چیز جدیدی نیست و تحریم های اخیر علیه همکاری ایران و روسیه نیز در این چارچوب است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در مورد توقیف کشتی نفت کش توسط سپاه گفت: این اقدام با حکم قضایی بوده و محموله متعلق به ایران بوده است و دستور توقیف صادر شده بوده است.

تا زمانی که مذاکره به معنای دیکته کردن سیاست‌ها باشد، مذاکره‌ای شکل نمی‌گیرد

وی در مورد سفر وزیر خارجه به لاهه گفت: دیدارهایی در چارچوب گفت و گو دوجانبه خواهیم داشت اما نشست خاصی با سه کشور اروپایی برنامه‌ریزی نشده است و اینکه دائم ادعا شود به دنبال مذاکره هستیم اما در عمل به موازین مذاکره پاینده نباشیم فقط یک ژست سیاسی دروغین است ما در هنگامه مذاکره مورد حمله قرار گرفتیم و این نشان دهنده بی تعهدی طرف های مقابل به مذاکره است و تا زمانی که مذاکره به معنای دیکته کردن سیاست ها باشد مذاکره ای شکل نمی‌گیرد.

بقایی در مورد واژه سازی اخیر معاون وزیر خارجه در مورد مذاکره مسلحانه گفت: آمریکا هیچ جایی برای اعتماد نگذاشته و با بد عهدی همیشه رفتار کرده، هم در برجام هم در زمان بایدن شاهد بدعهدی آمریکا بودیم.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد آزادی یک تبعه آلمانی توسط قوه قضاییه گفت: شرایط پرونده ایشان به نحوی بود که امکان آزاد شدن را داشتند و بدون نیاز به مذاکره و بدون رویکرد سیاسی این فرد آزاد شد ولی در مقابل شاهد بازداشت خارج از زندان خانم اسفندیاری در فرانسه بدون هیچ جرم روشنی هستیم و امیدواریم بعد از برگزاری دادگاه ایشان زمینه آزادی خانم اسفندیاری و بازگشت به کشور هم فراهم شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha